Всім доброго дня! Потрібна ваша порада. Веду корпоративний блог для компанії, і керівництво постійно питає, чому мало переглядів та чому люди не залишаються на сайті. Я намагаюся писати про компанію, про наші послуги, але розумію, що цього недостатньо. Як зробити так, щоб контент справді приваблював читачів і тримав їхню увагу? Може є якісь секрети або підходи, про які я не знаю?
--------------------- Английский и французский языки097-273-00-19
Проблема в тому, що корпоративний контент часто буває занадто сухим та орієнтованим на сам бізнес, а не на потреби читачів. Людям цікаво не стільки про вашу компанію, скільки про те, як вирішити їхні проблеми або дізнатися щось корисне. Треба шукати баланс між підтримкою бренду та наданням реальної цінності аудиторії. Подумайте, які питання ставлять ваші клієнти, які болі у них є, і пишіть про це. Тоді і переглядів буде більше, і лояльність до бренду зросте.
Проблема в тому, що корпоративний контент часто буває занадто сухим та орієнтованим на сам бізнес, а не на потреби читачів. Людям цікаво не стільки про вашу компанію, скільки про те, як вирішити їхні проблеми або дізнатися щось корисне. Треба шукати баланс між підтримкою бренду та наданням реальної цінності аудиторії. Подумайте, які питання ставлять ваші клієнти, які болі у них є, і пишіть про це. Тоді і переглядів буде більше, і лояльність до бренду зросте.
Абсолютно вірно сказано! Я сам через це пройшов, коли працював над блогом для свого бізнесу. Спочатку теж писав про себе, про свої досягнення, про те, які ми круті, але ефекту не було. Люди просто пробігали очима і йшли далі. А потім я зрозумів, що треба міняти підхід. Почав шукати тих, хто вміє поєднувати інтереси бізнесу з потребами аудиторії. Знайшов команду, яка займається професійним копірайтингом та контент-стратегією. Вони досліджують тренди, вивчають наміри вашої аудиторії, пропонують теми, які одночасно і цікаві читачам, і працюють на підтримку бренду. Мені дуже допомогла співпраця з Студія Копірайтингу - після того як вони взялися за контент-план, відвідуваність сайту значно зросла, а головне - люди почали довше затримуватися на сторінках. Так що раджу не боятися звертатися до професіоналів, коли самому важко розібратися.